EASYBLOG

 • Hjem
  Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
 • Tags
  Tags Viser en liste af tags som er blevet brugt i bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.
 • Bloggrupper
  Bloggrupper Find din favorit bloggruppe her.
 • Log ind
  Login Login form

Natdyk ved Jernhatten

Skrevet af - i Konkurrence - Trygon
 • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
 • Visninger: 7965
 • 2 Kommentarer
 • Tilmeld indlæg
 • Udskriv

 

Efter mange dage med dårlig vejr stod den endelig på natdyk ved Jernhatten.

 

 Af Jesper Simonsen

Efter mange drabelige sving og en lille rutchetur i efterladenskaberne fra en Jyde Chrystler (traktor) var jeg fremme ved Jernhatten hvor Christian ventede.

 

Allerede fra P-pladsen kunne man se, at det blev en skøn aften; ingen vind og stjerneklart med lyden af små bølger, der slår let ind over strandkanten. Grunden til dykket var samtidig, at jeg skulle se om Christians harpun (Cressi Commanche) var et godt bytte for min snart udtjente Beuchat 75, som skulle have sit sidste dyk før den skulle hænges på væggen som et minde om en fantastisk jagtmakker. Christian solgte sin harpun efter alle kunstens regler og fik mig overbevist om, at det var det rigtige valg for mig.

 

Grejet blev gjort klar på P-pladsen og vi begyndte at gå ad den smalle sti ned mod vandet. Ved vandkanten blev vi mødt af et fantastisk syn: spejlblankt roligt krystalklart vand. De sidste forberedelser skulle gøres, da Christian udbryder; ”ARGHHH For S**an, jeg har selvfølgelig tabt min snorkel”. Tilbage mod bilerne for at eftersøge. Den blev fundet 10 meter fra bilen…man kunne næsten sige ”selvfølgelig”.

 

Tilbage og i vandet. Jeg hoppede først i, mens Christian fik klaret det sidste. Lige inden jeg dykker råber Christian; ”Den der skyder den første får en Fadbamse af den anden”. ”TOP” og jeg dykkede ned. Kiggede højre, venstre…. Lige der, JA for Sa**n, lige der i tangen til venstre stod der en flot blank havørred. Lagde mig lige så stille ned ved siden af den og ZAAKK. En lille fight og derefter en fin 1½ kg ørred. Kiggede op og råbte:”jeg drikker Leffe Blond”.

 

Christian kommer i vandet og vi fortsætter nordover. Ser en del liv og igen står der en flot 2 – 3 kg HØ og venter. ZAAAKK…endnu en flot fisk, en god fight, på stringeren og videre.

 

Efter 30 min. i vandet kigger jeg op og ned mod syd, hvor Christian befinder sig. Kan se at han står op i vandet og lyser. Christian opdager, at jeg er oven vande og råber ”HJÆLP kom herned, behøver hjælp.” Skynder mig alt hvad jeg kan de 50 meter sydpå for at hjælpe. Kommer frem og Christian fortæller stakåndet, at han har skudt en stor havørred som var på spyddet i 20-30 sek. hvorefter den vred sig løs og forsvandt. Christian, som lige havde overbevist mig om hvilken model harpun jeg skulle købe, havde store problemer med sin. Kludder i linen til spyddet var skyld i et dårligt træf i fisken. (GOD sælger). Han ville gerne have mig til at afpatruljere bunden i en cirkel af 20 m. omkring ham, mens han kæmpede for at få ladt sin harpun igen. Jeg svømmede i den ønskede retning og begyndte at kigge efter en slagen fisk. Kom 20 meter ud og drejede højre indtil jeg ramte strandkanten og søgte derefter over mod Christian. Kom ind bag ham og PLUDSELIG der lige bag tossens hæl lå der en halvdød flot sølvblank HØ. Stak spyddet for fuld kraft gennem fisken og sprang op af vandet lige bag Christian, som for sammen og skreg som en tøs, da han ikke havde registreret andet end den fuglerede, han forsøgte at filtre ud. Men forskrækkelsen ændrede sig til glædesdans, da han så hvad jeg stod med for enden af mit spyd: En HØ på 4½ kg.

Efter denne blev placeret sikkert på Stringeren, fortsatte vi nordover. Der blev observeret 3 multer på 2-3 m vand og jeg skød endnu en HØ på 3 kg.

 

Efter 2 timer i vandet gik vores lygter ud og vi søgte tilbage til bilerne. Hvilken aften. Masser af liv, test af mulig ny harpun, en hæderlig afslutning for min trofaste og gamle harpun samt fisk til fryseren.

Kommentarer

 • Jesper Simonsen
  Jesper Simonsen Onsdag, 17 April 2013

  Må undskylde da historien er fra efteråret 2012 så er ked af at have skabt falske forventlinger:(

 • michael
  michael Onsdag, 17 April 2013

  :)kan godt lide at i så multer så er det snart tiden men en god historie

 • Du skal være logget ind på siden, for at kunne kommentere