EASYBLOG

  • Hjem
    Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
  • Kategorier
    Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
  • Tags
    Tags Viser en liste af tags som er blevet brugt i bloggen.
  • Bloggere
    Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.
  • Bloggrupper
    Bloggrupper Find din favorit bloggruppe her.
  • Log ind
    Login Login form

Faja Dos Padres - Madeira

Skrevet af - i Konkurrence - Trygon
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 4645
  • 0 Kommentarer
  • Tilmeld indlæg
  • Udskriv

Af: Claus Hagen-Pedersen

Madeira Juni, 2013

 

Faja Dos Padres, stedet har et nærmest religiøst navn for en dansker men Faja er betegnelsen for mange steder. idet Faja betyder land eller jord. Dos Padres er jo 2 fædre, det kan man så lægge i hvad man vil.

Dette sted ligger for foden af Quinta Grande som er en 600 meter høj klippe der falder lodret ned i havet og hvor der lidt vest for klippen er opsat en 300 meter høj ’Elevador’ som i meget adstadigt tempo fører én sikkert ned på stranden. Her ligger en restaurant som også bestyrer 4 små og 1 større feriehuse samt elevatoren. Området er en mindre økologisk plantage med mange slags frugter inkl. avokado, passionsfrugt og mango.  Ejeren er en særdeles overstrømmende og imødekommende mand der ønsker det økologiske og klimavenlige alternativ i hans makro-paradis for enden af en 10 minutter ’kort’ elevator tur.

Se gerne linket: http://www.youtube.com/watch?v=FPds1J4Gqmc

Atlanterhavet strækker sig uendeligt ud fra den stenfyldte strand mens en ældre beton-bro  hjælper med at komme ud over stenen og ned i det rolige og meget lyseblå ocean. Madeira er en vulkan-ø og overalt er der vidnesbyrd om dette. Man siger at det eneste flade sted på Madeira er landingsbanen i lufthavnen! Landskabet under havets overflade er heller ikke undtaget fra dette. Tunger af lava der er flydt ud fra kysten og fra stort set alle klippevægge og stande. Samtidig er gigantiske klippestykker strøet ud med let hånd hvilket til sammen giver et utroligt undervands-landskab med utallige gemmesteder for languster, groupers(også de fredede!!) og blæksprutter. Samt 10-15 forskellige arter fisk.

Fangsten denne dag blev et par Triggerfisk som er opretstående pelagiske og meget nysgerrige fisk, nærmest kommunikerende i deres bevægelser under os og meget imødekommende når vi dykker ned til dem. I den situation er der ikke meget jagt over det og det smerter næsten i hjertet at tage et par stykker med op til middagsmaden.

En triggerfisk er utrolig hård henover nakken, måske det kommer af at den især lever af små skaldyr, også hummere! Kniven går kun meget svært ind og for at dræbe fisken hurtigt og smertefrit er det næsten nemmere at gå ind via de praktisk taget usynlige gæller på siden af hovedet. En fascinerende fisk!

Sydkysten af Madeira er generelt mindre artsrig end nordkysten hvor der også er mere bevoksning og dermed større udvalg at jage. Og nordkysten er velsignet med den mest barske og rå natur der kan findes i Europa tør jeg godt påstå. Men også en næsten evig dønning fra NordØst og pålandsvind der gør turene hårdere. Og udfordrende. Øst enden af Madeira er en lang halvø, som slutter i Ponta de Sao Lourenco, ufattelig smukke forhistoriske vulkankratere som giver god læ fra nordenvinden.  Du kan køre så langt øst på som Ponta de Buraco og vandre derfra. 15 min gang fra parkeringspladsen ligger en pynt hvorfra adgang til havet er komplet skærmet fra vinden og andre mennesker. Her findes spanske makreller op til 1,5 meter og min søn tog en barracuda lige ved Prainha.

En anden location er Poul do Mar på sydvestkysten, her findes desuden langusto(slipper lobster) og igen tog min søn en Sephia som jo smager helt som blæksprutte.Nordkysten inkl Porto Moniz har desværre været for barsk endnu i denne uge, men vi holder øje dagligt og håber vinden lægger sig en anelse mere i morgen… En super tur med en stor mængde timer i vandet og fisk på spyddet…

 b2ap3_thumbnail_Claus-hagen-2.jpg

b2ap3_thumbnail_Claus-hagen-1.jpg

Kommentarer

  • Du skal være logget ind på siden, for at kunne kommentere

Nyhedsbrev fra Havfisk.dk