EASYBLOG

 • Hjem
  Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
 • Tags
  Tags Viser en liste af tags som er blevet brugt i bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.
 • Bloggrupper
  Bloggrupper Find din favorit bloggruppe her.
 • Log ind
  Login Login form

Havbassen fra Haderslev

Skrevet af - i Konkurrence - Trygon
 • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
 • Visninger: 6015
 • 2 Kommentarer
 • Tilmeld indlæg
 • Udskriv

Indsendt af. Tobias Dinesen

I efteråret var jeg i Haderslev i forbindelse med mit job. Som jeg har for vane når jeg kommer lidt omkring, har jeg smidt noget gear bag i bilen. Så da mit job slutter ca. 22 prikker jeg et nøje studeret punkt på GPS'en og kører afsted ad små, snoede og bulder mørke landeveje på sydsiden af Haderslev fjord. Min destination er en lille lystbådhavn ved udmundingen af fjorden (den kan nemt findes på et sat-kort). Vinden er i syd, så selvom det blæser pænt og har gjort det i løbet af dagen, håber jeg på at netop sydsidens fralandsvind ville tillade en fornuftig sigt.

Ankommer ca. 22.30 og vandet ser roligt ud, så på med vanten og ud i det. Sigten viser sig desværre at være rigtig skidt, specielt når jeg kommer lidt ud fra kysten. Hmmm. Tror at søndenvinden presser vand ind i fjorden der måske er medvirkende til det rørte vand, der kommer i hvert fald den her dyne af suppe-vand. Jeg svømmer langs kysten mod øst, ud mod udmundingen af fjorden. Spredt leopardbund, lavt vand og virkelig mudret. Ikke helt optimale omstændighedder, men heller ikke helt tosset. Ca. 2-3 meters sigt. Efter ca. 15-20 min. har jeg ik set noget som helst og er lige ved at vende om og søge ind i fjorden, mod vest. Så kommer der først én sølv-pil farende tæt forbi mig og jeg tænker 'okay, de er her...' og kort efter har jeg en halvmeter på spydet og det begynder decideret af vrimle med ørred. Hidsige sataner der skyder til højre og venstre, farer forbi mig, rammer mig i siden og pisker rundt om mig fra alle kanter. Det er som om de står her i en meget stor stime. Mange af dem er under mål men ligeså mange er pænt over. Efter yderligere 10-15 min. i vrimlen begynder jeg at blive en anelse frustreret over, at jeg ikke kan nå at tage ordentligt sigte fordi de er så hurtige, så jeg holder harpunen ret frem for mig og sigter ud i suppen. Der er så mange ørreder, at på et eller andet tidspunkt må der jo passere én forbi lige dér, tænker jeg... der går ca. 25 sekunder, så glider der en ordentlig bamsefar ind foran, lige ind foran, stille og roligt stiller den sig bare lige i mit sigte. Jeg skal være ærlig og sige, at der nok lige går et par sekunder, hvor jeg mest bare måbende ser på det fantastisk smukke dyr. Og så trykker jeg, stadig måbende.

Skuddet rammer heldigvis ok. Den sidder lige bagved gællen, men dog lidt under rygraden. Jeg ser bare fisken gå helt banjo og forsvinde ud i suppen, hurtigt fulgt op af et hårdt ryk i linen der flår harpunen ud af hånden på mig. Mig, stadig lidt måbende. Der går et par sekunder, og så kommer jeg efter den, haller harpunen tilbage (den sidder fast i min bøjeline) og bruger de efterfølgende godt 20 min. på at fat i krabaten, holde den, prøve at nå min kniv, hvorefter den slipper afsted igen, og så forfra... Til sidst får jeg godt fat, og holder bare fast. Ro på, den bliver hurtigere træt end dig, bare hold fast, siger jeg til mig selv. Jeg får fat oppe under gællerne med den ene hånd, har et knæ ovenpå den og presser den mod en sten mens min anden hånd får fat i kniven, som endelig får den til at slappe af, sådan lidt mere permanent... Jeg et totalt viklet ind i bøjeline og harpun og der tager yderligere 20 min. at blive kampklar igen.

Resten af dykket er også helt fantastisk. Det vrimler fortsat med ørreder fra alle kanter og der ryger et par stykker på godt over halvmeteren yderligere på spyddet, men uanset deres fine størrelse, så ser de sgu lidt små ud hver gang jeg er tilbage ved stringeren på bøjen og sætter dem ved siden af krabatten. Så jeg holder inde og nyder bare vrimlen og et super dyk.

Tilbage ved bilen er det jo en skønt syn at få den op på land og rigtig kigge på den. 5 kg og 75 cm. Haderslev, det var sgu godkendt!

Kommentarer

 • Casper
  Casper Torsdag, 31 Oktober 2013

  Flot fisk!!!

 • Anders
  Anders Fredag, 12 April 2013

  Hvad er jeres holdning til farvede fisk i sensommeren/efteråret??

 • Du skal være logget ind på siden, for at kunne kommentere