EASYBLOG

 • Hjem
  Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
 • Tags
  Tags Viser en liste af tags som er blevet brugt i bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.
 • Bloggrupper
  Bloggrupper Find din favorit bloggruppe her.
 • Log ind
  Login Login form

Min første tur til Norge

Skrevet af - i Konkurrence - Trygon
 • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
 • Visninger: 9502
 • 0 Kommentarer
 • Tilmeld indlæg
 • Udskriv

Af: Nicolai Hjære Hofstedt

 

Her i starten af maj, tog jeg og 4 andre gutter til Norge. Jeg tror alle var helt vildt oppe og køre over at vi egentlig var på vej til Norge for at nakke de store fisk. Det ville jo blive den vildeste tur. Bare os 5 gutter, der bare skulle have den fedeste tur. Turen var selvfølgelig lidt lang, meeeeen det var det hele værd.
Da vi endelig ankom til Mandal og slog os ned, kunne vi se frem til nogle rigtige spændende turer ud på det åbne hav. Vi nåede nærmest ikke at pakke ud, før vi alle havde lignet udstyret op og var klar til et aftendyk i skærgården. Vi klædte om og så var det ellers bare om at komme i vandet og se hvordan det hele så ud. Da mit hoved først var kommet under vand kunne jeg ikke tro mine egne øjne. Det var nok det flotteste og det vildeste jeg kunne opleve. Men naturoplevelserne blev endnu bedre på de andre dyk. Da vi endelig var færdige med dykket, kunne vi bevæge os op af vandet og hjem i vores hytte. Stort set alle havde fisk med op, store som små.


Jeg tror, at inden jeg havde lagt mit hoved på puden, var jeg faldet i søvn.

 

Dagen efter kørte vi lidt rundt omkring, for at finde de rigtige gode spots. Men det blev ikke til de vildeste fisk den dag. Men en ting var sikkert og det var at naturen var hele turen værd. Det kunne ikke blive mere verdensklasse end det her. Det blev hurtigt aften, og her kom der da torsk og masser af ørreder i land. Super hyggeligt.
Næste morgen havde vi besluttet os for at leje båd, så vi kunne komme lidt ud i det åbne hav, og ud til alle de øer som lå overalt. Vi redte båden op og pakkede vores udstyr. Jeg tror, at jeg taler på alles vegnes, når jeg siger, at vi skulle ”bare ud og nakke nogle fisk”. Vi sejlede ud i denne lille fine båd og fandt det første spot. Super flot natur. En af gutterne dykkede ned første gang og skød en fin lille torsk på 3 kg. Så vi tænkte med det samme, at her måtte der være fisk. Men jeg svømmede og svømmede, men kunne ikke se skyggen af fisk. Jeg kunne ligge i overfladen og kigge 15-20 meter ned på bunden, så sigten var perfekt. Men fisk var der ikke flere af.


Jeg havde egentlig ikke særlig meget erfaring med at dykke dybt, da jeg ikke havde dykket i mere end omkring 8-9 måneder. Men jeg kom dog ned på de 13-14 meter på dykket. Spottet var perfekt til havtasker, havkat, helleflyndere og torsk. Jeg tror, jeg havde svømmet i omkring en halv time, da jeg så denne torsk på omkring 12 meter. Men da jeg kom der ned forsvandt den som lynet. På vej op kunne jeg se et eller andet bevæge sig et par meter henne i sandet. Så jeg fortsatte op for at få lidt luft igen. Jeg tog en dyb indånding, for det skal lige siges, at der ellers er langt ned på 12 meter, selvom sigten var med os. Men ned kom jeg. Så da jeg endelig kom der ned, kunne jeg selvfølgelig ikke se nogen fisk på sandbunden. Jeg ledte og ledte som en gal, men kunne ikke finde den. Da jeg pludselig så 2 øjne stikke op af sandbunden. Jeg var 3-4 meter over den, fordi jeg var på vej op. Den skulle nakkes, så jeg svømmede en meter ned og skød. Men jeg havde undervurderet længden fra mig til den, så spyddet nåede kun lige at sætte sig fast i den. Så jeg skyndte mig ned til den og tog fat med min hånd omkring fisken og spyddet. Jeg tror aldrig jeg har holdt vejret så længe, og nu skulle det ellers bare gå opad. Men som altid skal der udfordringer til, så krampe i legen er altid ”godt”. Men op kom jeg da også. Så jeg satte denne fine (ukendte) fisk på stringeren. Båden hentede mig. I båden blev gutterne forbavsede over, hvor heldig jeg havde været, at fange sådan en fin fisk. Jeg blev både kaldt ”drengen som var født med en guldske langt oppe i RØ….”, og ”den heldigste i verden”. Men jeg havde fanget en tunge, som var ny norsk rekord. Og glad det blev jeg. Jeg havde da ikke i min vildeste fantasi regnet med, at jeg en dreng på 16 år kunne fange en fisk, som var ny norsk rekord!!!


Super hyggelig tur med gutterne!
Tungen blev vejet til 1550 gram J

 

 

Kommentarer

 • Du skal være logget ind på siden, for at kunne kommentere