Skrevet af Søren Neubert / ejer af Sportsbutikken.dk

Masken

Valg af maske er  individuelt, og masken bør prøves på. Når man prøver masken kan man teste dens pasform på følgende måde.

  1. Pres masken ind mod hoved. Sug luft ind igennem næsen og hold vejret. Hvis masken suger sig fast og holder tæt er første trin godkendt.
  2. Ryk rundt på masken mens du suger ind. Hvis masken ikke klemmer eller trykker ubehageligt, har den bestået trin 2.
  3. Sidste vurdering er volumen af masken. Vælg en maske med lille indre volume, så skal du bruge mindre luft for at trykudligne når du dykker

Klargøring af masken

Når man køber en ny maske med glas sidder der en belægning på indersiden af glasset som gør at masken dugger. Denne belægning kan fjernes ved at grubbe tandpastater grundigt på indersiden af glasset. Glasset ridses ikke af tandpastaen. Når belægningen er fjernet så kan man let anti-dug behandle masken ved at gnide lidt spyt på indersiden af glasset og skylle let med vand. Spyttet danner en tyndt hinde som forhindre masken i at dugge. Denne behandling skal gøres hver gang og lige inden man tager masken på i vandet.

 

Snorklen

 

Der er grundlæggende to typer snorkler. Med og uden ventil. Ventil snorkler er lettere at tømme, men de larmer også mere og kan gå i stykker ved ventilen. Standard snorkler består af et rør og et mundstykke, hvilket gør den meget holdbar og sikker i brug. Men man skal som ny lære at tømme snorklen, hvilket er lettest med en ventil snorkel, men normalt hurtigt lært med en standard snorkel. Vælg dog altid en snorkel med silikone mundstykke, da snorkler med gummi mundstykke smager fælt.

 

Se Mortens favorit maske: Micromask - Sort - fra Aqualung. Den kan købes i Sportsbutikken.dk.

Du kan kontakte Sportsbutikken.dk på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 25783697 og få rådgivning omkring aktuelle produkter.

Køb Morten Villadsens bog "Hold vejret - En bog om fridykning" på Sportsbutikken.dk
Interviews med verdens bedste fridykkere plus 50 øvelser der gør dig bedre.

Se Morten fortæller om motivationen for at skrive bogen:

#UVjagtmaske #UVjagt #maske