Handsken er ikke alene et valg om komfort og varme, den er også med til af beskytte fingrene for wishbone der kan smutte og derved beskadige fingerne. Så hav altid en handske på selv om man ikke fryser om fingerne.

Valg af tykkelse

Der er ingen tvivl om at man ender op med flere handsker til de forskellige årstider. 5 finger handsker i 4-5 mm gør sig bedste, når vandet er varmere end 8-10 grader. Når vandet er mellem 5-8 grader kan man bruger en 5 finger handske i ca. 6 mm. 3 finger handsker i 7 mm er en decideret vinterhandske, da den grundet sin udformning besvære brugen af harpun og redskaber, men de er uden diskussion de varmeste.  Når vandet er rigtigt varmt, kan man nøjes med en tynd kevler handske eller evt. en tætsiddende bomulds handske.  

Man kan selvfølgelig godt bruge en 4-5 mm handske når det er koldere end 8 grader, man forkorter blot vandtiden.

Komforten i handsken er noget svære at beskrive. Den er meget individuel og afhængig af den enkeltes hånd. Det er dog vigtigt at handsker er tætte og at man helst undgår vandudskiftning.

Omfattende og detaljeret bog på engelsk om saltvandsfisk. Bogen beskriver ca. 300 arter og deres fjender. Der er oplysninger om kendetegn, levevis og udbredelse. Arternes navne er angivet på både engelsk og latin. Køb her!

 

Fortællingerne er suppleret med mange unikke, private fotos, der giver et fascinerende indblik i 19 mænds personlige oplevelser. Medvirkende er med flere: Eske Willerslev, Olafur Eliasson, og Stig Åvall Severinsen. Køb her!

 

Gå glip handler om begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget. Det er i sig selv værdifuldt at lære ”at nøjes” frem for at ville det hele. Køb her!