Fiskelagkagen, er nem. Du har fanget torsk og tænker over sjove tilberedninger. Her er er godt og sundt bud. Børn elsker den.

Fremgangsmåde:

Rør fiskefarsen og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i fiskefarsen sammen med bagepulveret. I en rigtig godt smurt form – ca, 20 cm – fiskefarsen, og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min.
Lad den afkøle helt, og skær den igennem til 2 bunde.

Bland mayonnaise og cremefraiche med salt, peber og citronsaft. Smør det ud på begge bunde, når bundene er kolde.

Skær iceberg i fine strimler (du skal ikke bruge så meget), og fordel det i et jævnt lag på den nederste bund. Det skal dække helt. Fordel nu afdryppede rejer over salaten, sammen med asparges. De sidste 50 gr gemmes til pynt.

Giv et kværn salt og peber, inden den øverste bund lægges på.

 

4 personer til frokost – 6 personer til forret.

  • 500 gr. fiskefars – fisken skal være meget finthakket – udskift eventuelt laksen med selvfanget torsk.
  • 2 æggehvider
  • ½ tsk bagepulver
  • salt og peber
  • 100 gr mayonnaise
  • 50 gr creme fraiche
  • 200 gr rejer + 50 gr rejer
  • 100 gr aspargessnitter fra dåse
  • icebergsalat
  • ½ citron.- saften
  • tomater
  • persille
  • lakse-perler
  • godt brød/flute

Til sidst pynter du med de sidste rejer, tomater, grofthakket persille, citronskiver og Lakseperlerne. Der kan også pyntes med hårdkogte æg, agurk, laks eller hvad du ellers finder på.

Lad lagkagen stå og trække et par timer, inden den serveres med noget godt brød til.