LAKS, MUSLINGER & SHII-TA-KE

(Opskrift af Thomas Rode)

http://www.rodemaarbjerg.dk  og http://www.skodsborg.dk/spa-og-fitness/

Forret til 4 personer

1 kg muslinger, skrubbede og befriet for skægget der stikker ud mellem skallerne

1 bouquet garni  

Klaret smør

 

500 gram laksefilet, og befriet for det grå lag der ligger imellem skind og kød. Skær laksen i flotte tern

 

1 helt karamelliseret hvidløg, se side XXX

2 stk salatløg, pillede, og fintsnittede

½ dl god oliven olie

1 Citron, skal og saft

100 gram store shii-ta-ke svampe, befriet for den seje stilk og skåret i strimler

2 stk Romaine salat, befriet for roden og de yderste grove blade. Skær stilken ud og snit bladene i brede strimler

1 salatløg, pillet og skåret i fine ringe, brug evt. rester til puresaucen ovenfor.

Varm lidt klaret smør i en tyk bundet gryde. Tilsæt de omhyggeligt rengjorte blåmuslinger og bouquet garni og læg straks låg på gryden. Rør rundt i muslingerne ind imellem. De er færdige når muslinger er blevet netop faste og nemt lader sig tage ud af skallerne. Husk at kassere dem som ikke åbner sig under rengøringen. Sigt muslingesaften og gem den. Pil muslingerne ud af skallerne og gem dem.

Kom de fint snittede salatløg og hvidløgs pureen i en lille gryde. Tilsæt muslingesaften samt evt. lidt vand og kog løgene helt møre under tætsluttende låg, ved svag varme og purer saucen helt glat med olivenolien. Steg de snittede svampe hård i lidt klaret smør og husk at krydre med salt, peber samt lidt reven citronskal og vend dem i saucen. Varm muslingerne i saucen umiddelbart før servering.

Krydr omhyggeligt lakseternene med salt og peber. Varm en pande med lidt klaret smør eller kokosolie og steg lakseternene ved høj varme, ca. 2 min på hver side så de stadigt er semirå i midten, men stegt meget sprøde.

Hæld fedtet af panden, kom lidt nyt fedtstof på og steg hurtigt romaine stænglerne et minuts tid. Lad bladene følge efter og tilbered dem stil de lige præcist falder sammen. Anret lakseternene og romaine stænglerne på romaine bladene og hæld saucen med shii-ta-ke skiverne her over.

 

 

En god kniv og til en fornuftig pris er: Fishing Comfort Fillet 155. Set hos Sportsbutikken.dk.

Det er en lang filetkniv.

Blad af svensk koldvalset rustfrit stål.

Skaft med mønstret høj friktionsgreb.

"Easy-Clean" plastskede, der er nem at rengøre. To forskellige bælteclips medfølger.

Bladtykkelse: 1,9 mm
Bladlængde: 155 mm
Samlet længde: 270 mm

Kan købes hos Sportsbutikken.dk. Her!

Alt set hos Sportsbutikken.dk