LYSSEJ ELLER TORSK I TYNDE SKIVER MED GRANULERET BLOMKÅL OG ÆG, ROSA GRAPE, KØRVEL OG ESTRAGON

(Opskrift af Thomas Rode)

http://www.rodemaarbjerg.dk  og http://www.skodsborg.dk/spa-og-fitness/

Forret til 4 personer

 

Ca 350 g lyssej eller torsk i filet med skind

4 g ikke-raffineret havsalt

 

Saften af en halv citron

½ dl god kold presset oliven olie

2 spsk omhyggeligt skyllet kørvel

2 spsk omhyggeligt skyllet estragon, fint hakket

gem gerne lidt krydderurter til pynt

 

2 stk hårdkogte æg, kogt 8 minutter, afkølede og herefter pillede

1 lille blomkåls hoved

ca ½ rosa grape, delt i segmenter eller filetter som herefter skæres i mindre stykker 

1 lille zittauerløg,, pillet og skåret i fine både fra top til rod, herefter lagt i isvand 40 min

2 spsk pinjekerner

 

skær ved hjælp af en skarp kniv lyssej filetten i tynde skiver på skrå, fra hoved mod hale. Frys evt. fileten en lille times tid forinden, hvis den virker en smule løs. Fordel skiverne på 4 kolde tallerkener.  Bland de hakkede krydderurter, citronsaft og oliven olie og fordel halvdelen over tallerkenerne.

 

Skær den yderste, sarte del af blomkåls buketterne og hak den groft, eller kom dem i en blender og blend ganske let. Den resterende del af blomkålen kan gemmes til blomkålssuppe eller pure. Kom blomkålen i en skål sammen med pinjekernerne, rosa grape segmenterne. Del æggene i blomme og hvide. Hak hviderne groft og kom dem i skålen med grape, pinjekerner og grape og mariner med den resterende del af krydderurteolien og fordel det hele over fiskeskiverne. Pres æggeblommerne igennem et sigte og uderover de anrettede tallerkener, og pynt slutteligt med dekorative blade af estragon og kørvel !!!

Perfekt som køkkenredskab til skaldyr. Østers knivens håndtag er lavet af 18/10 rustfrit stål og kniven er lavet af AISI 420 rustfrit stål og er en stærk og holdbar kniv klar til østers.

Køb, her!

 

Smart og lækkert serveringsfad. Serveringsfadet kan også bruges som tallerken. Her mødes kvalitet og design på en måde, som fremhæver enhver lækker ret.

Køb, her!