• Hjem
  Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
 • Tags
  Tags Viser en liste af tags som er blevet brugt i bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.
 • Bloggrupper
  Bloggrupper Find din favorit bloggruppe her.
 • Log ind
  Login Login form

Kampen med den store havkat

Skrevet af - i Konkurrence - Trygon
 • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
 • Visninger: 12109
 • 0 Kommentarer
 • Tilmeld indlæg
 • Udskriv

Af Kim Westergaard

Jeg vil gerne fortælle om en oplevelse som er ret unik, ja måske er jeg endda den eneste der nogensinde har været så dum/heldig/god at opleve hvad der skete i Norge sommeren 2010.

Vi var 3 drenge afsted på UV-Jagt tur til Kristianssund i Norge for anden gang på kun 1 måned, havde været afsted i Maj på første udlandstur nogensinde og var altså taget afsted igen 4 uger senere 100% hooked på klart vand, store fisk og dybe dyk, men bestemt ikke særligt rutinerede.

Vi havde generelt fint fiskeri og en af dagene besluttede vi os for at køre vest på og prøve området over ved Stavenes fyr der idyllisk ligger helt ude på spidsen af en tange med en 50 meter lodret klippevæg 10 meter væk.

Vi parkerede næsten 2 km syd for fyret og begyndte at svømme ud mod det. Ved alle pynter var der fine fisk, lubber i 3-4 kg klassen og enkelte mindre sej blev skudt og humøret var bestemt højt da vi nåede spidsen ved fyret. Det var tydeligt at her var potentialet for store fisk, masser af små sej i de øverste meter af vandsøjlen gjorde man var helt klar, og drømmen om 15 kg sejen var nær.

Svømmede hurtigt væk fra spidsen og ca. 100 meter væk stoppede jeg og begyndte at lægge mig ned på 8-10 meter og lave aspetto med variende held. På mit måske 6-7 dyk dykker jeg ned og ligger mig fint til rette nede i det bølgende meter dybe tang på en klippehylde ca. 8 meter nede.

Ligger i 30 sekunders tid og mærker så et kraftigt ryk mellem benene, men tænker det bare er en af lubberne jeg havde på ryggen der ikke var helt død og bliver liggende som intet var hændt. 10-15 sekunder mere går der og pludselig mærker jeg et meget kraftigt tryk på min venstre fod. HVAD FANDEN SKER DER !!! tænker med det samme på den enorme krabbe vi så dagen forinden og tænker, at sådan en fætter har fået fat i mig.

Sparker kraftigt en gang eller to med finnen og mærker den slipper taget i mig, vender mig om og ser noget overrasket et stort ulækkert gap fuldt åbent 1 meter fra mig. Når lige at tænke ”En HAVKAT, en havkat i Kristianssund, fandeme så den skal med hjem!” og skyder den så på klods hold gennem hovedet. Har aldrig så meget som set en havkat og panikken breder sig hurtigt med sådan et dyr på spydet som også har et fået buk på 90 grader ved flopperen. Skal bare ikke miste den, men turde heller ikke tage fat i den, så stikker hovedet op af vandet og RÅBER! efter min ven Claus, at han skal skynde sig hen til mig. Det går åbenbart ikke hurtigt nok, for jeg råber til ham at han skal få fingeren ud og komme NU. Ser direkte i hans øjne da han ser fisken foran ham, og de bliver godt nok spilet godt op, men han skyder den fint.

Herefter stopper panikken dog ikke, da eneste sted af sidde tørskoet var en lille repos ½ meter over vandet. Mens jeg sad der med mit nyfangede monster væltede den ene dønning ind efter den anden og både grej, fisk og jeg selv gled ned i vandet flere gange, det har sikkert set ganske sjovt ud. Til sidst fik jeg dog givet den 5-10 stik med kniven og adrenalinen forsvandt stille ud af kroppen igen.

De 2 kilometer hjem gik hurtigt gennem vandet, det samme kan ikke siges om Claus´s selvvalgte trekking tur gennem fjeldet med 20 kilo fisk :-)

Oppe på land blev den vejet, og med 10,8 kg var det en flot fisk, og en af de få store Ørjan Dyrnæs som bor deroppe nogensinde har set. Efter en fin foto seance gik turen tilbage til klubhuset til kolde øl og hjemmelavet fish & chips.

 

b2ap3_thumbnail_GrimFisk.jpgb2ap3_thumbnail_Bidemrker.jpg

 

Norge er nu bare dejligt, specielt som Undervands Jæger !

 

 

Kommentarer

 • Du skal være logget ind på siden, for at kunne kommentere