Tekst af Mads

Citat:

Efter at have hentet harpunen var jeg spændt på at få den testet, turen gik til Norge, hvor samligningsgrundlaget skulle være min normale Beuchat Marlin elite Carbone HD og en Roisub roller 110cm.


De første par dage gik med Roisub 110cm, hvorefter planen var at tage harpunen med i vandet, vi havde fundet en helt perfekt spot, og derfor skulle der være rig mulighed for at få fyret nogle skud af, på god afstand.


Til min store ærgelse fandt jeg ud af, at der ingen line var på, PIS.


Derfor måtte den med hjem til DK, hvor den stod på multe jagt, jeg tog til hindsholm på fyn, og fandt fin sigtbarhed på 4-5m, fine forhold.


Fandt desværre intet pelagisk trods 4 timers søgen, men fik skudt lidt til måls, og fik skudt et par flade.
Indtrykket af skuddet med harpunen var virkelig godt, har sjældent skudt med en så præcis harpun, er normalt meget glad for min Beuchat, men taget i betragtning at det var første tur med harpunen, så var sigtet virkelig imponerende.
Samtidig tracker den rigtig fint i vandet, både vertikalt og horisontalt, man mærker næsten ikke man svømmer med den.

Skud og tracking bedømmelse:
Styrke: 5/5 (skyd ikke flade med den, med mindre du vil have en flad spids, der er SMÆK på) Præcision short range: 5/5 Præcision mid range: 5/5 Traciking i vandet: 4/5 Har ikke skudt på long range med den, selvom jeg havde tripplewrap for at kunne skyde langt nok, men min indtryk er at den er mindst lige så præcis, og den snildt kan penetrere danske fisk på 4-5-6 meters afstand.
Harpunen var 82 cm, og skød som en normal 120'er / 130'er, meget imponerende.

Ladning/rigning:
Efter at have ladt harpunen da nogle gange, er det første jeg lagde mærke til linerelease, den var en smule akavet, og linen havde det med at glide langt ud på den, hvilket var super træls. Der ud over føler jeg ikke at den måde man førte linen om til release var optimal, hovedet på harpunen manglede nogle holdere til linen, som set på mange andre harpuner, her er både beuchat og SK40 modellerne rigtig fine, og et lign. system var savnet.
Selve ladningen af dens unikke fusion/roller system var super let, der skulle ikke særligt mange kræfter til at lade den, og man kan nemt justere kraften med skuddet ved at tage den ene elastik under harpunen af, hvilket er super til f.eks. molejagt.

Vedligeholdelse:
Nu har jeg af gode grunde ikke skulle skifte elastikker på harpunen, og derfor er denne del ren formodninger. Jeg kunne frygte at vedligeholdelsen af fusion/roller systemet kunne gå hen og blive træls, der er mange små dele som kan gå i stykker, og som ikke mindst skal vedligeholdes, kvaliteten i systemet er dog med til at gøre op for det, og personligt ville jeg godt kunne leve med det.
 

IKKE SPONSORERET ANMELDELSE.

Kan købes hos Sportsbutikken.dk, her!