Af Thomas Roosen
Her er én af elemento’s klassiske opskrifter på en sprød, saftig og dampende varm indbagt fiskepakke der smelter på tungen og giver varmen på årets køligere aftener. Vi foretrækker at bruge torsk til denne ret, men andre former for fisk med hvidt kød kan med stor succes også bruges. Vi har lavet retten med torsk, skrubbe, rødspætte og søtunge og vores erfaring er at skrubben er lige grov nok i kødet, hvorimod de tre andre fisk er helt perfekte.
Du skal bruge:
- 400 gram fileteret hvid fisk
- 1 rulle med butterdej
- 1 stk økologisk fennikel
- Friske krydderurter såsom persille, rosenmarin, timian og basilikum
- 1 stk økologisk frisk rød thai chili
- Salt og peber
- Økologisk rapsolie til stegning
- Økologisk olivenolie til pensling
- 1 stk økologisk citron
Forvarm ovnen til 220 grader på varmluft.
Start med at skære din fennikel i tynde skiver. Brug hele roden, også den lange top med de små fine blade. Varm en gryde op med lidt olie i bunden, og svits fennikelen til den har fået lidt farve, men uden at den når at blive helt blød. Hæld fennikelen på en tallerken eller i en skål og sæt den i køleskabet til den er kølet helt ned. Hvis fennikelen er for varm vil den smelte butterdejen.
Dræn derefter fisken for overskydende vand. Det kan du gøre ved at presse den med køkkenrulle indtil der ikke kommer mere væde ud. Det er et vigtigt trin, da butterdejen bliver slatten hvis fisken er for våd.
Skær krydderurter og den røde chili i fine små stykker og bland det hele i en skål.
Fold nu butterdejen ud på en kold bageplade, med et stykke bagepapir under (bagepapiret følger ofte med i pakken med butterdejen). Placer den drænede fisk på midten af butterdejen og dæk herefter fisken med den afkølede fennikel. Hæld krydderurter med chili over og slut af med lidt salt og peber.
Fold nu arket med butterdej så det bliver en lukket pakke og pensl med lidt olie. Sæt bagepladen med pakken i ovnen og bag den i 20 minutter ved 220 grader på varmluft, eller til pakken er gyldenbrun.
Servér skåret i skiver og med en frisk citron som tilbehør.
Velbekomme!
Omfattende og detaljeret bog på engelsk om saltvandsfisk. Bogen beskriver ca. 300 arter og deres fjender. Der er oplysninger om kendetegn, levevis og udbredelse. Arternes navne er angivet på både engelsk og latin. Køb her! |
Fortællingerne er suppleret med mange unikke, private fotos, der giver et fascinerende indblik i 19 mænds personlige oplevelser. Medvirkende er med flere: Eske Willerslev, Olafur Eliasson, og Stig Åvall Severinsen. Køb her! |
Gå glip handler om begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget. Det er i sig selv værdifuldt at lære ”at nøjes” frem for at ville det hele. Køb her! |