Kendetegn

Østers har kraftige, gråbrune, næsten cirkulære skaller med en bladet struktur. Skallerne er ikke ens. Højreskallen er næsten helt flad, mens venstreskallen er hvælvet og har en foldet rand. Lukkemusklen er svagt gullig. De danske østers er lette at genkende, fordi de er mere runde end andre østers. Østers kan have en diameter på op til 15 cm.

Levested og føde

Østers lever fra strandkanten til ca. 20 meters dybde på et underlag af sten, alger eller pæle. De er udbredt langs Europas vestkyster, fra Norge til Portugal inklusive De Britiske Øer samt i visse områder af Middelhavet. Forekomsterne i vore farvande er spredte, men efter flere varme somre med vandtemperaturer over 20°C er bestanden i Limfjorden vendt tilbage.

 

Østers lever af mikroskopisk plankton, som de fanger ved at filtrere store mængder vand. De bliver kønsmodne, når de er ca. 8-10 måneder, og alt efter temperaturen bliver de enten hunner eller hanner. Senere er den enkelte østers dog i stand til at skifte køn igen, hvis temperaturen i vandet ændrer sig.

Sæson

Sæson hele året.

Perfekt som køkkenredskab til skaldyr. Østers knivens håndtag er lavet af 18/10 rustfrit stål og kniven er lavet af AISI 420 rustfrit stål og er en stærk og holdbar kniv klar til østers.

Køb, her!

Smart og lækkert serveringsfad. Serveringsfadet kan også bruges som tallerken. Her mødes kvalitet og design på en måde, som fremhæver enhver lækker ret.

Køb, her!