Af Maia

Historien om den nok største hundefilmstjerne er fyldt med anekdoter. Her kommer et par stykker, som du måske ikke kender.

Lassie-figuren stammer fra en række bøger, hvor Lassie er en tæver. I filmene spilles hun oftest af hanner. Hvorfor nu det?

Den første og største Lassie-stjerne hed Pal (medvirkede i den første Lassie film ”Kom hjem Lassie”, der blev indspillet i 1943 og i 6 efterfølgende Lassie film). Senere fulgte en TV-serie med samme navn og her indtog Pal's nu 10. efterfølgende generationer af afkom pladsen som den elskelige colli.

Pal's vej mod stjernerne begyndte med et træningsforløb, der skulle fjerne ukontrolleret gøen og løben efter motorcykler. Det med motorcyklerne kunne hundetræneren ikke få afvendt. Pal's ejer, der selv var Hollywoodfilm dyretræner, blev så skuffet over Pal's irriterende vane, at Pal blev hos træneren som betaling for træning af den og andre hunde. Senere, da Pal fik succes i rollen som Lassie, forsøgte den oprindelige ejer, at gøre økonomiske krav. Dog uden held.

Næste stop mod stjernerne for Pal var som stunthund for en smuk prisvindende lille colli, der først fik rolle som Lassie. En af historierne er, at den smukke tæven ikke var særligt vild med vand og alle, der har set "Kom hjem Lassie”, husker: Hvordan stakkels Lassie slæber sig hjem gennem regn, pløre og mudder.

Så selvom Pal, ifølge standarder for perfekte collier, havde for store øjne, glat hoved, en uheldig hvid plet henover ansigtet - og ikke mindst forkert køn, så overtog Pal hovedrollen og blev den colli, der om nogen forbindes med Lassie-figuren.

Lassie har fortjent pladsen i filmhistorien i en grad, så Lassie er en af ialt 3 hunde, der er blevet tildelt en stjerne på Hollywoods Walk of Fame.

Kilde: Collins, Ace (1993). Lassie: A Dog's Life. New York: Penguin.

 

T-shirts med dyremotiver for alle dyreelskere.

Over 3000 forskellige designs printet på tshirts, hoodies, kjoler og tanktops.

Alle julegaver kan byttes indtil 30. januarBestillinger inden søndag 17. dec 23:59 kan nå frem inden jul