AUBERGINE FRITATA MED MUSLINGER

(Opskrift af Thomas Rode)

http://www.rodemaarbjerg.dk  og http://www.skodsborg.dk/spa-og-fitness/

 

Forret eller frokostret til 4 personer

 

2- 3 auberginer, skåret i tynde skiver, drysset med salt 2 – 3 timer

½ spsk fint hakket timian

½ tsk fint hakket hvidløg

3 – 4 spsk klaret smør eller kyllingefedt

 

8 spsk dampede muslinger, befriet for skallen, skægget samt evt. foden

2 stk skalotteløg, pillede og fint snittede

1 håndfuld ribbet og omhyggeligt skyllet spinat

1 håndfuld ribbet og omhyggeligt skyllet bredbladet persille

2 -3  spsk klaret smør eller kyllingefedt

 

16 æg

 

Tænd din ovn på 180 grader.

 

Sauter løgene i fedtstoffet med hakket timian til de falder let sammen og begynder at blive transparente. Tilsæt først persille og vend dem med løgene, hvorefter spinaten tilsættes og det hele sauteres igennem et minut hvorefter muslingerne tilsættes. Krydr og omhyggeligt

 

Når auberginerne har trukket med saltet, skylles de omhyggeligt og trykkes tørre mellem to lag køkkenrulle. Bland timian, hvidløg og fedtstoffet og pensl aubergineskiverne her med. Pensl ligeledes en god jernpande med resten af fedtstoffet * og for den med aubergineskiverne så de netop dækker hinanden i noget der minder om stjerneform, således at skiverne hænger halvvejs ud overpandens kant. Sæt panden over ilden. Fordel blandingen af spinat, persille og muslinger herover. Rør kokoscreme og æg sammen og smag til med salt og peber og hæld den over indholdet i panden, hvorefter aubergine skiverne foldes ind over indholdet. Sæt panden i ovnen og bag den 15 - 20 minutter ved 180 grader. Vend fritataen ud på et varmt serveringsfad og server

 

* alternativt kan panden fores med bagepapir !

Alt set hos Sportsbutikken.dk