Af Maia

Med mange lavvandede områder og rev er "Det Sydfynske Øhav" en drøm for alle, der dyrker UV-Jagt og snorkling. Stenalderbopladser ligger klar til at blive udforsket for børn og unge med svømmefødder og snorkler. Fladfisk og havørred, torsk og multer er afhængigt af vejret til at finde. Vandet er mest klart fra ca. oktober til marts. Vrag og stranddyk er ligeledes oplagt: Meget kendt og velbeskrevet skibsvrag er M/F Æresund ved Ballen.

Overnatning i telt, hotel eller luksushytter - udsigten er den samme

Langeland har flere Campingområder, der er fine til familier (pool, hoppepuder, legeområder med daglige konkurrencer, ansigtsmaling, minigolf osv).

Ristinge Camping ligger eksempelvis kun 300 m fra en af Danmarks bedste badestrand, Ristinge Strand. Her kommer mange uv-jægere. Book i god tid, da pladsen er optaget i skoleferien. Afstandene mellem de gode spots er ikke i kilometer lange. Men der er kun en landevej, der forbinder nord med syd.

Langeland er et utroligt populært område for undervandsjagt og "Danmarksmesterskab i UV-jagt 2018" blev afholdt på Langeland. Konkurrencerne foregik ved Bukkemose Strand og Påø Strand.

Det "hemmelige" Spot!

Lytteposten på Sydlangeland ligger ved et militært område omkring Vognsbjerg. Her er torsk - men hold øje godt  med lystfiskerne. Lytteposten kan være svært at finde, så her er kraks oplysningerne: map.krak.dk/m/nWDmI.

Se endvidere Sportsbutikken.dk's spotkort!