Af Maia

Spiser din hund snegle?
Hunde kan uheldigvis blive smittet med hjerte/lungeorm, hvis de spiser ormens mellemvært, sneglen. Snegleindtagelse kan eventuelt ske ved spisning af græs, eksempelvis i forbindelse med dårlig mave - eller hvis man har en altædende hund.

Location is everything...
Se kort over områder i Danmark, hvor hjerte-/lungeorm er mest udbredt. I visse områder bør hunde testes ved undersøgelser af afføringen, og gerne årligt eller oftere, hvis man bor i et særligt udsat område.

Det gøres rent praktisk ved, at få en aftale og derefter medbringe 3. afføringsprøver opsamlet over 3. dage. Dyrelægen kan typisk give svaret dagen efter sidste prøve.

Udførelse af testen er ikke så omstændigt, som det umiddelbart lyder. Bare husk, at poserne med prøverne skal opbevares køligt - ikke frys.

Danmarkskortet er baseret på spørgeundersøgelser blandt 267 danske dyrlægeklinikker i perioden 2011-2016. På kortet kan ses, hvor der de senere år er diagnosticeret hjerteorm hos hund.

Læs meget mere på www.hjertelungeorm.dk. Det er en kampagnesite drevet af Bayer A/S. Det er også firmaet bag spørgeundersøgelsen.

Kontakt din egen dyrlæge, hvis du har opfølgende spørgsmål.