Af Søren Neubert

Bogen, der udkom i december 2017, har vi hentet hos Herbert Nitsch.

Den er i butikken og på webshop. klik her, for køb!

 

Apneadykning eller fridykning er den ældste og mest primale form for menneskelig undervandsaktivitet. Thucydides (460-395 f.Kr.) skriver om kampdykkerne, der kæmpede i den peloponnesiske krig. Dræbende stilhed, mørke og det uudholdelige vandtryk modtog dem i dybderne.

Sammenlignet med dykning er fridykning en lille specialiseret scene.
Det er fascinationen ved midlertidigt at overgive sig til det dybe blå hav og gennem personlig lidenskab, der fører til nye mentale og fysiske menneskelige præstationer både under vandet og generelt.

Dette gælder fuldt ud for den østrigske Herbert Nitsch, "den dybeste mand på jorden." Selvom han aldrig erhvervet et dykkercertifikat, har han 33 verdensrekorder i alle 9 discipliner. 

Han kan fylde sine lunger med 15 liter luft og holde vejret i over ni minutter. I 2012 slog Nitsch sin egen verdensrekord ved at falde til 253 meter, en dybde. Rekorden står, men det førte til alvorlige personlige konsekvenser. Nitsch fik alvorlige skader, blev lammet og var kort i koma, og så måtte han gradvist genvinde sin hukommelse og omhyggeligt genoptræne, at skrive, tale og gå. Men hans vilje til at overleve bragte ham tilbage - og lært ham en ting:

At aldrig give op!

Klik eller hent bogen i Sportsbutikken.dk