"FED FISK Et nyt forskningsprojekt fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet har som det første vist, at børn får mindre fedt i blodet og mere af det gode kolesterol, når de spiser fed fisk flere gange om ugen. Hvis gode spisevaner som disse fortsættes gennem livet, kan det på sigt være med til at mindske risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme". Kilde KU.

”Effekterne på fedt og kolesterol i blodet er tidligere blevet vist i studier, hvor der er givet fiskeolietilskud. Det nye er, at vi nu har vist, at børn opnår tilsvarende effekter ved at spise rigtig fisk. Og det er interessant, fordi det er fisk - og ikke fiskeolie – som serveres til aftensmad i hjemmene og som Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser. Ved at spise fisk, får man desuden en række andre vigtige næringsstoffer med så som D-vitamin, selen og gode proteiner,” forklarer lektor i børns ernæring Camilla T. Damsgaard, Institut for Idræt og Ernæring. Camilla T. Damsgaard var ansvarlig for forskningsprojektet og er hovedforfatter til artiklen sammen med ph.d.-studerende Stine Vuholm.

Resultaterne er netop blevet udgivet i det internationalt anerkendte videnskabelige tidsskrift American Journal of Clinical Nutrition under titlen: ”Effects of oily fish intake on cardiometabolic markers in healthy 8-9-year-old children: The FiSK Junior randomized trial”.